Spår högre 16/8 2008

Foto: Louise Levander

 

Appell Lägre Högre Elit

     

 

Datum Arrangör Klass Poäng Anteckning
2009-05-24 Linköping BK Elit 513,25 Godkänd
2008-08-16 Linköping BK Högre 511,25 Uppflyttad
2007-05-12 Linköping BK Lägre 460,7 Uppflyttad
2006-05-13 Linköping BK Lägre Bryter Ej godkänd
2005-10-09 Linköping BK Appell 285,7 Uppflyttad


 

Brukssheltien

16/8 2008 tävlade vi högre spår hemma i Linköping. Det blev en fin tävling där Oliver fick 10-10 på upptag och spår. 7-7 på upplet och sedan fick vi ihop tillräckligt med poäng på lydnaden så att det räckte till en uppflytt.

Oliver har tränats i spår sen han var liten knodd, och det senaste året har spårningen kommit igång riktigt bra. Både han och jag tycker det är spännande och kul med spår, och ett bra komplement till den strikta lydnaden.

 

Bebisspåren bestod av s k IPO-spår med tomtesteg och godis med jämna mellanrum. Sen utökades detta till spår med en godis här och där…och i dag om jag lägger någon godbit, susar han oftast över den och är mera inriktad på sitt spår. Pinnar brukar för det mesta upphittas och markeras, även om det självklart också blir kvar en och annan på sina ställen.

 

Jag låter Oliver vara kung i skogen försöker få honom att inse att mig har han ingen nytta av där…annat än att jag kan bära hans pinnar som han hittar och öppna snusdosan i slutet så han kommer åt sitt godis. Snitslarna som jag tidigare hängde upp är uppbrända och jag behöll endast några för att markera vart spåren ska släppas på. Kommer vi vilse, fine, då är det skit också och bara att ta mobilen, hoppas på att man har täckning och ringa 112. Förhoppningsvis har jag fått med lite vatten i en flaska och upptinad lever står man sig ju på ett tag tills skallgångskedjan hittar en…

 

Appellen tävlade vi hemma 9/10 2005 och fick uppflyttning. Spåret var vingligt och det var mycket tack vare en stabil lydnad som vi plockade poäng. Våren därpå startade vi i lägre klass, men de gamla reglernas spårupptag. Fluff klarade faktiskt av att göra ett upptag och välja rätt håll, men sen blev det pannkaka uppe på ett berg och jag kunde inte läsa honom och vi var rökta.

 

Nästa försök i lägre blev med de nya reglerna på våren 2007, ett år senare alltså. Denna gång gick det mycket bättre och vi fick så en efterlängtad uppflyttning till högre klass.